La manresana Cloud Active Reception (CAR), start-up sorgida del desenvolupador de software Inforserveis, s'ha presentat aquesta setmana davant d'inversors i diferents personalitats de sectors econòmics al Heidelberg Innovation Forum, al land de Baden-Württemberg (sud-oest d'Alemanya). Aquest esdeveniment, de referència en novetats tecnològiques, aquest any es dedicava a solucions per a la mobilitat sostenible.

La firma manresana era entre els 20 finalistes escollits per participar en aquest fòrum, en el marc del qual, a part de la presentació del projecte a inversors i personalitats rellevants del món econòmic, els seus responsables també han gaudit d'una jornada de formació en àmbits tecnològics i de la gestió de l'empresa. En aquest sentit, el CEO de Cloud Active Reception, Pau Barca, assegura que "ser seleccionat entre els 20 finalistes en un esdeveniment tan important com aquest és un reconeixement a la feina que estem fent".

Abans de ser a Alemanya, CAR va participar, al maig, al programa d'immersió Spain Tech Center a Silicon Valley. Aquell cop, la firma manresana va ser entre els 12 finalistes d'una llista de 200 empreses tecnològiques d'arreu de l'estat. Com en el cas d'Alemanya, la particiapció en aquest esdeveniment constava de diferents sessions formatives amb ponents de referència en cada àmbit i una presentació davant de possibles inversors.

Segons assegura Barca, l'esdeveniment, organitzat per l'ICEX, Red.es i el Banc Santander, "ens ha permès conèixer de primera mà el centre tecnològic de referència a escala mundial i un potencial de mercat per a nosaltres, a més a més, de l'oportunitat de presentar la nostra solució a importants actors del sector de l'automoció".

Cloud Active Reception és una aplicació per a tauletes adreçada a concessionaris de vehicles i tallers mecànics, amb la qual es fa una recepció activa del vehicle del client.

Segons expliquen fonts de l'empresa, CAR és l'eina de recepció activa "del moment", està homologada pel grup Volkswagen a escala internacional i és d'obligada instal·lació als seus tallers oficials a França.

A més a més, l'aplicació té presència a l'estat espanyol, els Estats Units, diferents territoris africans i Oceània. Aquesta eina ha sorgit d'Inforserveis, desenvolupador de software manresà especialitzat en el sector de l'automoció amb més de 4.500 llicències venudes dels seus productes i amb presència a tallers de les marques de referència del mercat.