El proper congrés de la confederació sindical de CCOO, que se celebrarà els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol del 2017 a Madrid, s'ha marcat com a desafiament revitalitzar i reactualitzar l'organització sindical, cosa que passa per aconseguir una participació més activa dels joves i les dones.

Aquests són alguns dels deures que té per davant el sindicat, segons va destacar ahir el seu secretari general, Ignacio Fernández Toxo, després d'assistir a Barcelona a la reunió del Consell Confederal, el màxim òrgan entre congressos, que va convocar oficialment el que serà l'11è congrés de l'organització.

El Consell Confederal va celebrar la seva reunió a l'església de Sant Medir del barri de Sants de Barcelona per commemorar així que fa 40 anys va tenir lloc en aquest mateix recinte l'assemblea clandestina que va ser clau en la transformació en un sindicat del que era un moviment sociopolític.

Després d'assistir a l'acte, Fernández Toxo va anunciar que, a partir d'aquest moment i fins al congrés de finals de juny del 2017, totes les organitzacions del sindicat celebraran els seus congressos en sentit ascendent.