Tecnical estrena unes noves instal·lacions de 900 metres quadrats al polígon dels Dolors

La firma manresana ha recuperat la facturació prèvia a la crisi i espera mantenir un creixement sostingut

19.07.2016 | 22:51
Joan Badia i Josep Peramiquel, socis de Tecnical, amb l´alcalde Junyent, el regidor Calmet i Jaume Espinalt

L´empresa manresana Tecnical ha inaugurat aquest dimarts al vespre les noves instal·lacions que acaba d´estrenar al polígon industrial dels Dolors. Es tracta d´un espai de 900 metres quadrats en els quals la firma ha concentrat totes les seves instal·lacions: botiga, magatzem, oficines i laboratori.

Joan Badia, director comercial i un dels cinc socis de la firma, explicava que un dels principals motius que els havien portat a traslladar-se al polígon dels Dolors era l´accessibilitat. Fins ara estaven al carrer doctor Zamenhof de Manresa, on els camions tenien dificultats per accedir-hi, i a més els seus espais estaven repartits en diferents locals del mateix carrer. Ara estan en dues naus connectades entre si i que ocupen una superfície total de 900 metres quadrats. D´aquests, 600 són de magatzems, més de 200 d´oficines, que inclouen el laboratori, la zona d´administració i l´oficina tècnica; i també hi ha un espai destinat a la botiga d´uns 80 metres quadrats.

Badia feia també un petit repàs de la història de Tecnical, firma fundada el 1989 i que actualment té un total de 28 treballadors, entre Tecnical Manresa i Tecnical Anoia.
L´empresa, recordava Badia, tot i comercialitzar productes elèctrics també ofereix serveis complementaris amb valor afegit. Així, un dels seus forts són les solucions en automatització tant per al sector industrial i el terciari com per al domèstic, aquest últim, a través de la domòtica.
D´altra banda, el director comercial de l´empresa explicava que en aquests moments Tecnical ha recuperat el volum de facturació del 2008 quan havia marcat el seu màxim històric, després que el 2009 el grup experimentés una caiguda de les seves vendes del 31,5%. Tot i això, destacava que durant tot aquest temps l´empresa ha afrontat diferents canvis, però que ha mantingut el seu equip.

Ara, set anys després del fort cop que suposar el descens de vendes del 2009, Badia afirmava que l´empresa Tecnical té «bones perspectives» per al futur i espera «mantenir la recuperació», tot i que destacava que per fer-ho cal que «seguim treballant, i molt, amb gent molt formada».

L´acte a les noves instal·lacions de Tecnical ha comptat amb la presència, entre d´altres, del regidor de Turisme i Festes, i de Barris i Acció Comunitària de Manresa, Joan Calmet, i l´alcalde de la ciutat, Valentí Junyent. Aquest últim destacava la seva satisfacció perquè a Manresa hi ha empreses que «poden invertir» i que a més «aposten per la cultura, el medi ambient i la ciutat» com és el cas de Tecnical, que col·labora amb el Kursaal i la fundació Rosa Oriol. L´alcalde va afegir que el trasllat als Dolors permet «millorar l´entorn del polígon industrial».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema