El 86 % dels alumnes del grau en Gestió d'Empreses -ara ADE- de la FUB-UManresa que van optar per acollir-se al programa Prèmium d'aquesta titulació tenen feina un any després d'haver finalitzat els estudis, segons va explicar ahir la FUB-UManresa en un comunicat. D'aquests, el 21% continuen treballant a la mateixa empresa on van fer l'estada de pràctiques.

Segons assegura UManresa en el seu comunicat, "les dades d'inserció laboral d'aquesta primera promoció constaten l'èxit d'un programa dissenyat per afavorir el contacte entre l'alumnat i el món empresarial i per fomentar l'aprenentatge pràctic com a complement de la formació teòrica que s'imparteix a la universitat".

El programa Prèmium en els estudis d'empresa de la universitat manresana es va iniciar el curs 2014-2015 amb l'objectiu d'aportar un valor afegit als continguts curriculars del grau en Gestió d'Empreses, actualment reconvertits en grau en Administració i Direcció d'Empresa (ADE).

L'objectiu del programa és millorar la preparació dels alumnes per a l'entorn professional que els havia d'acollir un cop acabats els estudis.

A més dels bons resultats d'inserció laboral, la introducció d'aquesta modalitat en el grau ha permès estrènyer el vincle entre la universitat i l'empresa i impulsar accions conjuntes i col·laboracions tant en l'àmbit de la formació de grau com també en el de la formació continuada i en la incorporació de professionals de les empreses a l'activitat formativa en classes magistrals o activitats de simulació empresarial.

A part de la relació més intensa amb les empreses, el programa Prèmium ofereix als estudiants del grau en ADE reforçar el seu coneixement de l'anglès i estudiar un segon idioma estranger, així com un any de pràctiques empresarials, que es fan en períodes de sis mesos durant el tercer i el quart curs dels estudis.

L'opció Prèmium també dóna resposta a les necessitats del teixit empresarial del territori, ja que en la seva elaboració es van tenir en compte les demandes de les empreses pel que fa a les necessitats formatives dels perfils que necessiten incorporar.

Segons la universitat, "l'èxit del programa l'avala la implicació de fins a una trentena d'empreses del territori disposades a contribuir a la formació de l'alumnat acollint-lo en períodes de pràctiques de sis mesos". Durant aquestes pràctiques becades pot compaginar l'aprenentatge a l'empresa amb la formació acadèmica a la universitat.