La Confederació de Comerç de Catalunya acorda dissoldre's

L'assemblea de la patronal rebutja el pla de viabilitat presentat per la secretaria general actual després del forat deixat per l'anterior secretari

10.09.2016 | 07:37

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), la principal patronal catalana de comerç, ha decidit dissoldre's després de constatar la impossibilitat de fer front al forat econòmic milionari deixat per l'exsecretari general Miquel Àngel Fraile.
Fonts del sector van confirmar a Efe que l'organització patronal, que es troba en preconcurs de creditors des del passat 20 de juny, tenia convocada per ahir una assemblea de socis en la qual s'havia pres aquesta decisió "per unanimitat".
Encara que l'actual presidenta de l'entitat, Maria Rosa Eritja, va xifrar el deute de la CCC en una mica més de dos milions el juny, altres fonts han assegurat a Efe que el deute puja a uns 5 milions d'euros.
Els assistents a l'assemblea van rebutjar el pla de viabilitat presentat per Eritja i van decidir que la CCC presenti aviat concurs de creditors i que després vagi a liquidació, atès que les associacions i organitzacions territorials no estaven disposades a repartir-se aquest deute, que correspon, a grans trets, el 40 % a bancs, un altre tant a proveïdors i la resta a deute contret amb els treballadors.
La CCC, amb 31 anys d'història, posa així fi a una llarga trajectòria al capdavant del comerç català, encara que una altra de les entitats històriques, l'Agrupament de Botiguers i Comerciants continuarà la seva activitat.
D'altra banda, a l'assemblea d'ahir també es va decidir que els advocats de la CCC vagin fins al final en la defensa de la confederació davant l'actuació del seu exsecretari general, cosa que podria portar a prendre mesures legals contra ell.
Maria Rosa Eritja, que va assumir la secretaria general en destapar-se les possibles irregularitats comeses per Fraile, ha intentat aquests mesos arribar a un acord amb els creditors i així evitar el concurs i la liquidació, cosa que finalment no ha estat possible.
El primer indici dels problemes de tresoreria de la Confederació va arribar, segons va explicar la pròpia Eritja, el passat 5 de desembre, quan els 22 treballadors de l'organització no van rebre la seva nòmina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema