L'Ajuntament de Manresa, mitjançant el Centre de Desenvolupament Empresarial (Cedem), CaixaBank i l'associació de professionals sèniors Gest!, va presentar ahir el Premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial, un guardó que pretén impulsar el naixement de nous projectes d'emprenedoria al Bages. El premi s'adreça tant a projectes de nova creació com als que ja estiguin en funcionament. Segons les bases, hi poden participar persones a títol individual o empresarial sempre que tinguin l'activitat econòmica ubicada al Bages.

El guanyador del premi rebrà una dotació econòmica de 4.500 euros i una línia de finançament de com a mínim fins al 70% de les necessitats de la proposta. Els participants que obtinguin més del 50% dels punts en el barem de valoració del jurat també podran accedir a la línia de finançament. Per aspirar al guardó principal a la resta de finançament es tindran en compte els antecedents de l'autor del projecte (tant la formació i l'experiència com la seva solvència econòmica), la viabilitat i la capacitat de generar recursos. A més dels diners en metàl·lic i el finançament, el guanyador també rebrà l'assessorament i l'acompanyament gratuït de Gest! i del Cedem. Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web www.gestcat.cat (ahir, però, encara no hi havia la informació disponible) i la data límit de presentació dels projectes serà el 30 de novembre. La formalització de la participació al premi es pot fer en qualsevol oficina de CaixaBank. El premi es lliurarà al final de gener.

Durant la presentació del premi, el president de Gest!, Josep Sinca, va destacar la necessitat d'ampliar el teixit empresarial de la comarca i d'incentivar l'existent per, en definitiva, "fer més atractiu el Bages". Per la seva banda, Jaume Gramunt, director de l'oficina de la Bonavista de CaixaBank, va insistir que la intenció del banc és "ser part d'aquest projecte", en el qual l'entitat participa doblement: l'Obra Social dota el premi i la branca financera, CaixaBank, ofereix el finançament. La regidora de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, per la seva banda, va insistir que el nou premi "s'adreça directament als emprenedors", en els quals, es va coincidir durant l'acte de presentació celebrat a l'Ajuntament, s'ha de confiar per revertir "la problemàtica actual", va dir Sinca. El mateix president de Gest! va recordar als aspirants a participar al premi que cal alguna cosa més que sort per triomfar al món dels negocis. "Amb la casualitat i la sort no cal comptar-hi", va alertar.

A l'acte de presentació van assistir també Beatriu Dorado, directora de l'àrea de Negoci de CaixaBank a Manresa; i Lluís Font i Manel Villaplana, tresorer i vocal, respectivament, de l'associació Gest!