La Plataforma per a l'Impuls de la Rehabilitació Energètica de l'Edificació al Bages (PIREEB) va ser creada per la Intercol·legial a principi del 2013 amb l´objectiu clar d´impulsar les polítiques d´estalvi energètic en l'àmbit de l'edificació al Bages, mitjançant la rehabilitació energètica del parc d'edificis construïts, tant els de titularitat pública com privada.

Les entranyes de la PIREEB estan formades per un grup divers de persones, amb un factor comú: l'entusiasme pel món de l'eficiència energètica aplicada al parc existent d´edificació. Aquests membres principalment són representants del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de Barcelona (Delegació Bages-Berguedà-Anoia), el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya (Demarcació de la Catalunya Central), el Col·legi d´Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Delegació Bages-Berguedà), l'Agència Comarcal de l'Energia del Bages, Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i Ajuntament de Manresa.

L'actual situació del sector de la construcció al país fa evident que la seva recuperació només es produirà de la mà del nou paradigma que representa la rehabilitació. Una rehabilitació que fonamenta la seva raó de ser en el benefici social que suposa la millora integral de les edificacions, en aspectes clau com l'habitabilitat, l'accessibilitat i l'estalvi energètic. Aquestes millores, però, només seran possibles dins un marc de finançament adequat i amb la constatació de ser inversions amb retorn, on les millores introduïdes facin possible un estalvi real que justifiqui la despesa.

Si entreu a la nostra pàgina web (www.pireeb.cat) podreu consultar més informació, contactar amb nosaltres per qualsevol dubte o aportació, així com inscriure-us a les newsletter periòdiques que enviem als nostres subscriptors per informar de temes d'interès en aquest àmbit.

Aquesta plataforma és oberta a totes les administracions, tècnics, el gremi de constructors, el gremi d'instal·ladors, els industrials vinculats al sector, les empreses de serveis energètics... en definitiva, a tots els agents relacionats amb la construcció i l´energia de la comarca del Bages que s'hi vulguin adherir i/o participar.

Per als interessats que treballeu en aquest camp, si teniu algun projecte de rehabilitació energètica que creieu que és rellevant, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina web i ens encantarà conèixer-lo i compartir-lo amb tots els membres i subscriptors.

Consulta l'article publicat a l'edició de paper de Regió7