Bernat Oller 2014 i Abadal Picapoll 2015, dels cellers bagencs, respectivament, Oller del Mas i Abadal, van ser dos dels vins guardonats en la quarta edició dels Premis Vinari, atorgats el passat divendres en un acte celebrat a l´Auditori de Vilafranca del Penedès. Repartits en 12 categories, els Premis Vinari són uns guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya. Enguany hi han participat més de 850 referències de vins catalans, d´entre els quals n´han estat premiats 150.

El Bernat Oller 2014 ha guanyat en la nova categoria Premi Vinari Nissan al Millor Vi Ecològic. El mateix vi va guanyar la Medalla d´Or dels Negres de Criança. Per la seva banda, l´Abadal Picapoll 2015 va merèixer la medalla d´or en la categoria de Blancs Joves. També van rebre una medalla de plata Artium Fumet 2015, del Celler Cooperatiu d´Artés, en la categoria de rosats; i Abadal Franc 2015, d´Abadal, en la de Negres Joves.

Enguany, els millors vins catalans han estat triats Vd´O 1.10 2010 del celler Vinyes d´Olivardots (Empordà) i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (Priorat), i el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008.