Què i qui és un enginyer industrial

Algú s´imagina viure sense aire condicionat, sense cotxe, sense llum, sense mòbils? Els enginyers industrials ho han fet possible, per a tu.

07.12.2016 | 19:30

Les tasques professionals d´un enginyer industrial són amplies i variades en tots els àmbits de la tecnologia i del món empresarial.

Bàsicament, la formació d´un enginyer industrial és generalista i pluridisciplinar en els àmbits industrials (organització industrial, economia comercial, direcció, etc.) i tecnològics (processos, producció, R+D+i, instal·lacions, estructures portants en construcció, etc.).

Per altra banda, aquesta formació generalista li permet treballar en qualsevol dels àmbits esmentats anteriorment, mitjançant les especialitats dels darrers cursos dels estudis universitaris i cursos de postgrau. Es podria dir que les opcions i sortides professionals d´un industrial són les més amplies respecte a qualsevol titulació tècnica vigent en l´actualitat.

Dins el col·lectiu del Col·legi i Associació d´Enginyers Industrials de Catalunya s´engloben els enginyers de lliure exercici i els assalariats.

Les activitats que desenvolupen són:

Activitats industrials de direcció general, direcció tècnica, direcció i agents tècnic-comercials, R+D+i (Recerca, Desenvolupament i innovació), direcció de control de qualitat, etc.

I consultoria, disseny, direcció d´obra i legalització de tot tipus d´instal·lacions i projectes, com ara:

activitats (industrials, comercials), tèrmiques i energètiques (calefacció, climatització, aigua calenta sanitària, ventilació, eficiència energètica, certificació energètica d´edificis nous i existents, solar tèrmica, solar fotovoltaica, eòlica), construcció industrial i comercial, elèctriques de baixa i alta tensió, centres de transformació AT-BT, gasos combustibles i medicinals, infraestructures comunes de telecomunicació, fontaneria i sanejament, urbanisme (plans parcials, parcel·lacions, ...), tecnologia sanitària, estudis d´acústica ambiental, peritatges judicials, estudis de caracterització de materials (defectes i falles, corrosió, soldadura, ...), protecció activa i passiva contra incendis (plans d´autoprotecció), emmagatzematge de productes químics i petrolífers (APQ), i certificacions de control de qualitat (ISO 9001, ISO 14001, UNE-EN 13485, UNE-EN 1090, ...), entre d'altres.

Així doncs, quan obris la aixeta, engeguis el cotxe, obris els llums o utilitzis un bolígraf, pensa que al darrere hi ha l´enginyeria industrial.

Consulteu la informació publicada en l'edició en paper de Regió7. Pàgina 1 | Pàgina 2

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'empresa de joguines 'Toys R Us' es declara en fallida
L'empresa de joguines 'Toys R Us' es declara en fallida

L'empresa de joguines 'Toys R Us' es declara en fallida

La cadena, que dóna feina a Espanya a 1.600 persones, va perdre gairebé 165 milions de dòlars fins...

La Granja Marganell opta de nou al Diamant dels guardons Porc d'Or

La Granja Marganell opta de nou al Diamant dels guardons Porc d'Or

Les explotacions Daniel d'Avinyó i Ca n'Arola de Castellterçol també estan nominades als premis

Mercadona reprèn el lideratge i guanya l'1,2% de quota de mercat

El gran consum ha registrat una evolució positiva el 2017 amb la distribució moderna...

BBVA dóna diagnòstics en línia de la salut financera dels clients

BBVA ha presentat el llançament de BBVA Bconomy, una nova funcionalitat dins de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema