Què i qui és un enginyer industrial

Algú s´imagina viure sense aire condicionat, sense cotxe, sense llum, sense mòbils? Els enginyers industrials ho han fet possible, per a tu.

07.12.2016 | 19:30

Les tasques professionals d´un enginyer industrial són amplies i variades en tots els àmbits de la tecnologia i del món empresarial.

Bàsicament, la formació d´un enginyer industrial és generalista i pluridisciplinar en els àmbits industrials (organització industrial, economia comercial, direcció, etc.) i tecnològics (processos, producció, R+D+i, instal·lacions, estructures portants en construcció, etc.).

Per altra banda, aquesta formació generalista li permet treballar en qualsevol dels àmbits esmentats anteriorment, mitjançant les especialitats dels darrers cursos dels estudis universitaris i cursos de postgrau. Es podria dir que les opcions i sortides professionals d´un industrial són les més amplies respecte a qualsevol titulació tècnica vigent en l´actualitat.

Dins el col·lectiu del Col·legi i Associació d´Enginyers Industrials de Catalunya s´engloben els enginyers de lliure exercici i els assalariats.

Les activitats que desenvolupen són:

Activitats industrials de direcció general, direcció tècnica, direcció i agents tècnic-comercials, R+D+i (Recerca, Desenvolupament i innovació), direcció de control de qualitat, etc.

I consultoria, disseny, direcció d´obra i legalització de tot tipus d´instal·lacions i projectes, com ara:

activitats (industrials, comercials), tèrmiques i energètiques (calefacció, climatització, aigua calenta sanitària, ventilació, eficiència energètica, certificació energètica d´edificis nous i existents, solar tèrmica, solar fotovoltaica, eòlica), construcció industrial i comercial, elèctriques de baixa i alta tensió, centres de transformació AT-BT, gasos combustibles i medicinals, infraestructures comunes de telecomunicació, fontaneria i sanejament, urbanisme (plans parcials, parcel·lacions, ...), tecnologia sanitària, estudis d´acústica ambiental, peritatges judicials, estudis de caracterització de materials (defectes i falles, corrosió, soldadura, ...), protecció activa i passiva contra incendis (plans d´autoprotecció), emmagatzematge de productes químics i petrolífers (APQ), i certificacions de control de qualitat (ISO 9001, ISO 14001, UNE-EN 13485, UNE-EN 1090, ...), entre d'altres.

Així doncs, quan obris la aixeta, engeguis el cotxe, obris els llums o utilitzis un bolígraf, pensa que al darrere hi ha l´enginyeria industrial.

Consulteu la informació publicada en l'edició en paper de Regió7. Pàgina 1 | Pàgina 2

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Un grup de dones jubilades, descansant
Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Denuncien que només un 42 % de les dones espanyoles cobren una pensió

Les prestacions són el 37 % inferiors de mitjana a les dels homes, i dos terços estan per sota del...

<em>Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls</em>

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Vols visitar el teu banc com ho faria Tom Cruise? Obre els ulls

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

Unilabor obre una botiga a l'Hospitalet per arrelar en la indústria del Llobregat

L'empresa manresana factura prop de 3 milions i ja se situa en els números d'abans de la crisi

El CIO de Manresa celebra una trobada entre aturats i empreses com a cloenda del programa «Tu ets capaç»

El Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació de Manresa acollirà el proper dijous al...

Enllaços recomanats: Premis cinema