El sindicalista manresà Josep Rueda ha estat escollit com a nou secretari general de la Federació d’Indústria de Comissions Obreres al Vallès Occidental i la Catalunya Central. El congrés, celebrat aquest dimecres a Sabadell, va comptar amb la presència d’un total de 169 delegats sindicals.

La candidatura de Rueda, que és delegat de Maxion Wheels (l'antiga Lemmerz) va rebre un total de 132 vots a favor i es van registrar 14 vots en blanc. Pel que fa a l’executiva que l’acompanyarà, va tenir l’abal de 128 delegats mentre que 18 es van abstenir. A part del manresà Rueda, aquesta executiva també hi figuraran Maite Noguera, delegada sindical de l’empresa bagenca Denso i Àngel Vázquez de Fontime.

En el congrés que celebrat al llarg d'aquest dimecres, també es va votar el pla d’acció per als propers quatre anys, per a la federació industrial. Aquest pla es va aprovar amb un total de 130 vots favorables. Per la seva banda, també es va sotmetre a votació el balanç dels últims anys, que va rebre el suport de 132 delegats sindicals de CCOO.

Rueda, que fins ara era el responsable de la Política Industrial a territorial Vallès-Catalunya Central del sindicat, dirigirà una federació amb té 8.400 afiliats, la segona més important a Catalunya de CCOO. Pel que fa a delgats, el conjunt d ela federació en té uns 2.000 (un terç dels delegats que té la federació a tot Catalunya), dels quals poc més de 400 són del Bages i Berguedà. En aquestes dues comarques, la federació industrial de CCOO hi té uns 1.700 afiliats. La sectorial d’indústria a més a més, té un important pes en el sindicat ja que suposa gairebé la meitat dels afiliats i delegats.