Rajoy reconeix que la inflació podria pujar aquest any més que les pensions

El cap de l'executiu avisa que els jubilats perdran, com a mínim, un 2% de poder adquisitiu

22.02.2017 | 10:17

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha reconegut aquest dimecres que "és probable que aquest any la previsió d'inflació estigui per sobre del 0,25%" que s'han incrementat les pensions, ja que al desvincular la seva revaloració de l'IPC "és evident que en algunes ocasions pujarà i en altres no".

Així ho ha assenyalat en resposta a una pregunta feta pel portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, que li ha retret que els pensionistes perdran almenys un 2% de poder adquisitiu aquest any, cosa que el seu grup "no està disposat a consentir en silenci "i que tractarà de canviar a la Comissió Parlamentària del Pacte de Toledo. En aquest sentit, Hernando ha deixat clar a Rajoy que "si vol entendre amb els socialistes en matèria de pensions, els preus han de tornar a ser la mesura essencial per a la revaloració de les mateixes", perquè Espanya és l'únic país de la UE en el qual això no és així.

El president del govern li ha explicat que la pujada es realitza amb l'índex de revalorització de les pensions (IRP), que té en compte l'evolució de l'IPC i els ingressos i despeses del sistema, però en cap cas serà menor del 0,25 %. Una cosa que, al seu parer, és "molt raonable", perquè si els ingressos pugen, les pensions pujaran més, i si els ingressos baixen, les pensions pujaran menys, i perquè cal tenir en compte els ingressos del sistema, que entre 2007 i 2009 va perdre 70.000 milions d'euros. A més, ha preguntat al portaveu socialista què entén per mantenir el poder adquisitiu dels pensionistes, ja que el govern socialista va congelar les pensions el 2011, any en què l'IPC va pujar el 3,2%.

Hernando ha apuntat que les reformes en matèria social i laboral que es van fer a la X Legislatura van ser "restrictives de drets" i "unilaterals", que va treure el PP amb la seva majoria absoluta i que ara, que no la té, intenta vetar els canvis , com és el cas de l'IRP.

Es tracta d'una fórmula "injusta", "insuportable" i "insolidària", ha dit Hernando, que ha considerat que ara "que l'economia comença a anar bé i vostè presumeix d'això, el lògic és que les pensions s'actualitzin amb els preus "

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Vistes del polígon de la Valldan de Berga
L'economia de l'eurozona consolida la recuperació al segon trimestre

L'economia de l'eurozona consolida la recuperació al segon trimestre

L'estat espanyol se situa entre el grup capdavanter dels països amb més creixement del PIB

La Comissió Europea estudia les ajudes d'Alemanya a la insolvent Air Berlin

La Comissió Europea estudia les ajudes d'Alemanya a la insolvent Air Berlin

Merkel està convençuda que l'aerolínia tornarà els 150 milions del crèdit concedit per l'estat

Agricultors catalans i aragonesos s'uneixen en una protesta per demanar millors preus per a la fruita

Productors de fruita de les comarques del Baix Cinca, a Aragó, i del Segrià han...

La Caixa facilita la creacióde més de 400 microempresesa Catalunya

El programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa ha facilitat des de la seva posada en marxa, fa un...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema