Madrid va ser la comunitat autònoma que va atraure més empreses el 2016, mentre que Catalunya va ser la que més compa-nyies perdre de tot l'estat, segons un informe presentat ahir per la consultora Informa D&B.

A Madrid van arribar 1.401 empreses noves procedents d'altres comunitats, de les quals el 22% van procedir de Catalunya, mentre que 944 companyies van traslladar els seus domicilis a altres autonomies, el que li atorga un saldo positiu de 407 noves signatures. Catalunya va registrar 504 altes, davant de 783 pèrdues, el que va resultar en una pèrdua neta de 279 companyies. El 43% de les noves firmes radicades a Catalunya va procedir de Madrid. El descens de Catalunya és el més gran de tot l'estat, seguit per Navarra, que va perdre 73 empreses.

En termes de facturació, Catalunya va ser la regió més afectada, en perdre 1.162 milions d'euros, que la consultora atribueix principalment al canvi de domicili de Plastic Omnium Automotive Espanya a València i de Solvay Química a Cantàbria, amb una facturació de 275 i 243 milions en cada cas. En contrapunt, Balears va ser la regió més beneficiada, en haver atret 1.300 milions en facturació.