El Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages va celebrar dilluns a la nit a Montserrat els seus 40 anys amb un acte en el qual van participar un centenar de persones i que van presidir l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l'alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel Rodríguez.

En el decurs de la festa es va reconèixer les persones que han estat presidents del gremi: el desaparegut Jaume Seoane, Salvador Cots, Tomàs Sánchez, Antoni Pallarès -que no hi va poder assistir per malaltia- i Benvingut Aligué. Conjuntament amb Diego Sánchez, actual president, van tallar el pastís d'aniversari.

D'altra banda, el president de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració, Pere Santos, i Valentí Junyent van lliurar plaques commemoratives a l'actual president del gremi. En el sopar es van atorgar guardons a la trajectòria professional a Antoni Vera, que durant 51 anys ha exercit a Montserrat, des d'aprenent fins a responsable de sala de l'Hotel Abat Cisneros, passant pel Restaurant de Montserrat i l'auto-servei; i a Dolores Sánchez, implicada des de ben petita al sector de la restauració, primer a Andalusia, i posteriorment a Manresa, amb l'empresa familiar Diesa. Un altre premi va ser per a La Creperia, per la millor proposta a la iniciativa «De tapes per Manresa» amb el «duet de botifarra amb poma i reducció de Pedro Ximénez».