Passos endavant en la negociació amb els sindicats d'Aena i Enaire

09.09.2017 | 07:46

Els sindicats d'Aena i Enaire han decidit suspendre les 25 jornades de vaga anunciades a partir del 15 de setembre a tots els aeroports espanyols pels «avançaments substancials» en la negociació amb les empreses i Foment.

Les parts es van reunir dijous a la tarda i, segons fonts sindicals, la proposta que els van posar sobre la taula els fa tenir «esperances». «Hi ha avançaments substancials i entenem que no és adequat convocar la vaga formalment a Treball; ens tornarem a trobar perquè hi ha bones perspectives», va manifestar Francisco Casado, de CCOO.

Empreses i sindicats van acordar una reunió dimarts on ja no hi haurà la «tutela» del ministeri de Foment, i el tracte directe serà entre treballadors i empreses. Casado va explicar que han avançat en temes de millora de plantilla i també hi ha acord per prorrogar el conveni fins al 2021.

El serrell més important que queda per resoldre és el de l'augment salarial. Els treballadors demanen una paga anual més en concepte de beneficis perquè al·leguen que han perdut el 8% de poder adquisitiu els darrers anys. En canvi, afirmen que en aquest temps el grup Aena ha anat creixent i que, per exemple, el 2016 va obtenir 1.164 MEUR de beneficis. Un altre tema important és l'augment de plantilla. Els representants dels treballadors sostenen que han perdut fins a 700 llocs de treball entre les dues empreses i demanen que es tornin a crear. En aquest punt, Francisco Casado va afirmar que han fet «avançaments importants», així com amb aspectes del conveni col·lectiu, que es podria mantenir en les mateixes condicions fins al 2021, tal com demanen els treballadors.

Les negociacions es reprendran dimarts, en una reunió on només hi haurà representants de les dues empreses i de CCOO, UGT i USO.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Estudiants de podologia d'UManresa
L'índex d'inserció laboral dels alumnes graduats a UManresa se situa en el 96%

L'índex d'inserció laboral dels alumnes graduats a UManresa se situa en el 96%

La universitat manresana incrementa en quatre punts el nombre d'exestudiants que troben feina

Les empreses valoren positivament els efectes de les reformes que va emprendre Espanya el 2012

Una majoria d'empreses valora l'impacte positiu en els seus negocis de les reformes que va...

Fórum adjudicava «percentatges de segells» i el preu el fixava el seu expresident

L'expresident de Fórum Filatélico Francisco Briones va reconèixer durant el...

Santpedor debat sobre economia social i consum responsable

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central participa aquesta setmana a la Fira de Sant Miquel de...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema