L'administració concursal d'Unipost ha sol·licitat obrir la fase de liquidació després de no haver rebut cap oferta «raonable» per a l'adquisició de la seva unitat productiva.

En un comunicat emès ahir, el bufet d'advocats Jausàs, administrador concursal de la companyia, detallava que s'ha treballat «fins l'últim moment per trobar una solució» i subratllava que «la situació econòmica de la concursada segueix estant seriosament deteriorada, amb greus tensions de tresoreria i uns crèdits contra la massa que no han cessat d'augmentar». El termini de 40 dies per presentar les ofertes va acabar diumenge, després que el jutge del Jutjat Mercantil 7 de Barcelona acordés «diferir» dos mesos l'obertura de la fase de liquidació al gener.

L'administració va sol·licitar el 15 de desembre l'obertura de la fase de liquidació «en haver-se reduït substancialment el volum de negoci», i proposava el cessament parcial de l'activitat empresarial tenint en compte que, en els seus paràmetres actuals, no és viable i l'única opció és la seva liquidació, bé a través de la venda de la unitat productiva o mitjançant la venda individualitzada dels béns.

Unipost va instar concurs voluntari de creditors el 12 de juliol del 2017 per insolvència, amb uns actius de 40,6 milions d'euros front uns passius de 47,4 milions. L'octubre va sol·licitar l'acomiadament dels seus 2.200 treballadors.