El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Miquel Iceta, va acusar ahir Junts pel Sí i l'independentisme d'"amagar els enormes costos d'una operació política que no porta enlloc", així com d'"enganyar" sobre la sortida d'una Catalunya independent de la UE. En un míting a Santa Coloma de Gramenet, al costat del secretari general del PSOE, Pedro Sán-chez, i l'alcaldessa de la ciutat i viceprimera secretària del PSC, Núria Parlon, Iceta va dir que se sentia "indignat a mesura que passa la campanya".

"Volen fer un nou país trencant dos països que existeixen avui, i no s'hi val. I no s'hi val d'amagar els enormes costos d'una operació política que no porta enlloc", va dir.

Els independentistes "han descobert Amèrica i avui Europa", va ironitzar Iceta, que va recordar la "pila de vegades" que s'ha deixat clar des de la UE que una Catalunya independent sortiria de la Unió, una cosa "de sentit comú". "No han vist ni 'Barrio Sésamo'. Dins i fora, a dalt i a baix, esquerra i dreta. No en tenen ni idea. O pitjor, sí que la tenen i volen enganyar", va afirmar el dirigent socialista.

El cap de llista del PSC va lamentar que Junts pel Sí "no sàpiga en quin món vivim, i això és molt preocupant". "Tenim guerres a l'altra banda del Mediterrani, refugiats que arriben en massa a Europa, problemes amb l'economia xinesa que comença a debilitar-se. Problemes molt seriosos. I n'afegirem nosaltres un a un món que voldríem més unit i reconciliat?", es va preguntar.