Els sacerdots solsonins del progressista Fòrum Ondara fan una crida a la participació a les eleccions del proper diumenge i al respecte per les decisions que prenguin els pobles. Proclius a la independència, aquest grup de sacerdots del bisbat de Solsona asseguren que "des de la serenitat de la nostra fe, davant la realitat que vivim i considerant bones totes les opinions que es manifesten de manera pacífica i respectuosa a favor del drets de les persones i dels pobles, animem tots els qui ens escolten a no tenir por, que amenaçar és la manera antidemocràtica que utilitzen els que no saben trobar raons per dialogar. I, sobretot, us animem a tenir esperança en un futur millor treballant per una Catalunya pacífica, respectuosa, democràtica i, si així ho decideix la majoria, independent al servei de tots els ciutadans sense exclusió de ningú". El sacerdots que signen el manifest del Fòrum Ondara recorden que fa tres anys ja van fer un manifest en favor del respecte de les decisions que prenen els pobles a través de les eleccions i situen el comunicat d'ahir en la mateixa línia.

A manera de conclusió final, els capellans solsonins indiquen que "davant les properes eleccions, preguntem-nos què puc fer jo a favor de Catalunya en aquest moment històric que vivim i votem

sense por i amb esperança!".

Les opinions del Fòrum Ondara han estat, en els darrers anys, distants de les manifestacions o dels silencis que feia el bisbat tant en l'etapa del bisbe Jaume Traserra com en la de l'actual cap de la diòcesi, Xavier Novell.