Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà (AJIB). Aquest és el nom d'aquest nou grup que de moment integren una quinzena de joves d'aquesta comarca.

Fonts de l'entitat han explicat a aquest diari que, a la vista dels resultats de la consulta del 9 de novembre passat, "preteníem organitzar-nos per mirar d'aconseguir el màxim nombre de joves al Berguedà i als Països Catalans per tal de lluitar per la independència i igualment per les llibertats socials i de gènere de totes les persones". Fonts de l'AJIB han indicat que l'assemblea es va crear aquest dissabte i ja tenen presència a les xarxes socials. En el futur faran una presentació en públic.

En el seu manifest fundacional l'AJIB aposta per promoure la participació dels joves en el moviment independentista. Assenyalen que, malgrat que en la consulta del 9-N "el vot del sí-sí a les urnes va guanyar per una victòria aclaparadora sobre les altres opcions, el jovent observem objectivament que la nostra participació va ser baixa ateses les circumstàncies". Aquest és un dels motius pels quals "des del Berguedà, el jovent decidim organitzar-nos, per combatre qualsevol forma d'opressió nacional, social i de gènere, per assolir la plena llibertat del nostre poble". L'Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà aposta per "la República Socialista dels Països Catalans, com a única via possible per esdevenir realment lliures com a poble i com a classe"