El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, va assegurar ahir que no té "cap problema" amb la seva nacionalitat espanyola, i va plantejar que seria possible compaginar-la amb la catalana en una Catalunya independent.

En una entrevista a la Cadena Ser, Romeva va afirmar que Junts pel Sí no pretén "trencar", sinó "canviar el marc" de relacions des d'una Catalunya amb un Estat independent, i va reiterar que iniciaran aquest procés si obtenen majoria d'escons el 27-S, perquè aquestes "són les regles del joc", i no respectar el mandat de les urnes seria, va dir, un "frau electoral".

Preguntat per si una reforma de la Constitució podria resoldre el problema, el candidat de Junts pel Sí va afirmar que quan algú faci una oferta "podrem parlar", però es va negar a fer "especulacions de futuribles". En tot cas, l'exeurodiputat va afirmar que no té "cap problema" amb la seva nacionalitat espanyola, i va assenyalar que es podrien preservar totes dues, catalana i espanyola, en una Catalunya independent, que va reiterar que no sortiria de la UE.