Nit de cares llargues i poc moviment, ahir, al local del Partit Popular de Manresa. Una vintena de persones es van reunir a la seu de la formació per seguir en directe l'escrutini i comentar els resultats a mesura que es coneixien.

En la majoria dels casos, els assistents eren els apoderats del partit que acudien a entregar les actes de les diferents meses electorals i, un cop allà, discutien tímidament sobre els balanços provisionals a l'espera que el recompte del cinturó metropolità comportés una sotragada que no es va produir.

Tot i l'ambient general, un cop descoberts els resultats finals, el responsable del PP manresà, Domingo Beltrán, valorava positivament els resultats obtinguts per la candidatura de Xavier García Albiol. "Hem perdut escons respecte als que teníem ara, però si ens hem de refiar de les enquestes que ens donaven sis o set diputats, hem aguantat molt bé", deia.

A banda de destacar els resultats propis, Beltrán va remarcar també que la coalició Junts pel Sí ha perdut escons respecte als que tenien CDC i ERC per separat, i no va tancar la porta a una possible gran coalició que aglutini PP, Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es pot; és a dir, els partits que no duien la independència en el seu programa electoral. Preguntat sobre la disparitat de perfils i sensibilitats que hauria de reunir aquesta hipotètica coalició, Beltrán va reconèixer que "seria una situació difícil de gestionar, però també ho és l'aposta de Junts pel Sí".