Eleccions Catalanes

Ciutadans supera Junts pel Sí a Abrera

Al Baix Llobregat Nord, els partits sobiranistes només sumen majoria a Collbató, i a Martorell freguen el 40% dels vots

28.09.2015 | 00:00

La coalició de Junts pel Sí va guanyar ahir a la majoria de municipis del Baix Llobregat Nord, tot i que amb un percentatge de vots més baix que el que va obtenir a les comarques de la Catalunya Central. De fet, la suma de vots sobiranistes entre Junts pel Sí i la CUP no va arribar al 50% a gairebé cap de les poblacions d'aquest territori, amb l'única excepció de Collbató, on van superar el 60% dels vots.
On el resultat independentista va ser més baix va ser a Abrera. En aquest municipi, Ciutadans es va imposar en el primer lloc, amb el 25% dels vots emesos, un centenar més de vots que els que va aconseguir Junts pel Sí, que es va quedar a la segona plaça.
A Martorell, la suma de Junts pel Sí i la CUP va va fregar el 40% dels vots, mentre que Ciutadans es va adjudicar còmodament la segona plaça amb el 21,5% dels sufragis. A Olesa de Montserrat, Esparreguera i Sant Esteve Sesrovires, els independentistes van obtenir més bons resultats que a Martorell, principalment a Olesa, amb gai-rebé el 46% dels vots totals (amb el 9,67% de la CUP). Catalunya Sí que es Pot va obtenir el seu millor resultat a Abrera (13,31% dels vots).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema