El 67% dels vots van sumar ahir Junts pel Sí i la CUP a l'Alt Urgell. Més de dos terços dels electors, per tant, donen suport a la independència a la comarca fronterera.

Una demarcació que va tenir algunes diferències remarcables respecte al panorama general dibuixat ahir després del recompte a les urnes.

Per exemple, tot i que hi va haver també un notable augment de la participació, aquesta encara va quedar lluny del llindar del 80% al qual gairebé es va arribar en el conjunt del país. En concret, va ser del 73,77%.

L'altra gran diferència és l'ordre en què van quedar situats els partits. El cas més paradoxal és el de Ciutadans, ja que en les eleccions d'ahir a l'Alt Urgell va assolir gairebé un miler de vots i va quadruplicar els aconseguits fa quatre anys. Però malgrat aquest creixement més que notable en nombre de paperetes, ha quedat com a quarta força, superada tant pel PSC com per la CUP, dos partits que es van situar just per sobre del miler de vots. L'únic partit al qual va superar en posicions va ser el PP.

A la Seu, el resultat del Junts pel Sí va ser, percentualment, inferior al del conjunt de la comarca, però el suport a la independència va obtenir idèntica proporció conjunta amb la CUP.

I un apunt: al petit poble d'Estamariu, 9 de cada 10 habitants amb dret a vot van anar a les urnes.