El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha erigit avui al candidat del PSC, Miquel Iceta, en el vot de la "reconciliació" que permetrà a Catalunya passar de "cinc anys perduts" a "quatre anys de convivència", i ha elogiat la seva campanya de "solucions i propostes", després de les crítiques d'aquesta setmana.

El secretari general del PSOE i el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat han protagonitzat un míting a Girona, en l'últim cap de setmana abans de les eleccions catalanes del 21 de desembre, al qual ha assistit, entre d'altres, la secretària general dels socialistes bascos, Idoia Mendia.

"No aspirem a ser quarta força, no ens resignem a ser tercera, no volem ser segona. Volem ser primers perquè som la força de la unió de Catalunya. Som el partit de la concòrdia i la convivència. Som el partit de la reconciliació, però no ho diem de paraula, sinó amb les nostres accions,", ha dit Sánchez.

Mostrant la papereta electoral del PSC, el líder del PSOE ha dit: "aquesta papereta és molt més que un vot, és concòrdia, experiència i convivència, que és allò que necessita Catalunya. Després de cinc anys perduts, es tracta de què Catalunya guanyi quatre anys per a la convivència i la justícia social, i l'únic candidat que ho assegura és Iceta".

I en una setmana en la qual Iceta ha rebut forts crítiques per la seva proposta d'indult dels dirigents independentistes si es produís una condemna definitiva, Sánchez ha "agraït" al líder del PSC la seva "campanya de solucions, de propostes, de no anar contra ningú i anar a favor de la convivència", ha afirmat, encara que sense al·ludir directament a aquesta proposta concreta del candidat.