El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha considerat "molt encertades" les declaracions d'aquets dissabte d ela vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, en què presumia d'haver "escapçat" els líders independentistes i "liquidar" l'independentisme. En una entrevista a Rac 1, segons un comunicat de l'emissora, Millo ha dit que les paraules de Sáenz de Santamaría són "molt atinades" perquè posen en valor quina formació política ha fet un esforç més gran per aplicar el 155, que ha permès "posar punt i final a un procés que estava portat la divisió de la societat". Millo ha situat el llenguatge utilitzat en el context d'un míting i ha assegurat que Santamaría no es referia a les persones que són a la presó sinó al cessament del Govern.

Millo s'ha referit al 155 com una decisió "molt difícil" i ha recordat que no s'havia fet mai des de la Segona Guerra Mundial a cap país d'Europa i que té unes conseqüències "molt importants".

"Quan Sáenz de Santamaría parla de liquidar es refereix a substituir aquest govern per un altre que sigui constitucional i garanteixi la convivència", ha afegit el delegat del govern espanyol a Catalunya.

Pel que fa a la vigilància de fronteres, Millo ha explicat que és la que es fa habitualment i que no hi ha activat "cap dispositiu especial". "El dia que tornin Puigdemont i els consellers fugits, estic segur que voluntàriament es presentaran a la justícia", ha conclòs.