El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, defensa que després de els eleccions del 21-D "la majoria aclaparadora del sobiranisme demana actuar amb més generositat i sentit d'estat que mai". En una carta signada el dia 21 des de la presó de Soto del Real, que publica aquest diumenge La Vanguardia, Cuixart mostra la seva satisfacció pels resultats: "Cada cop que se'ns convoca, ni que sigui en unes circumstàncies del tot il·legítimes, el poble de Catalunya no falla mai. El president d'Òmnium demana "estar units en la diversitat i no defallir en els grans consensos de país" i en aquest sentit es refereix sobretot al "model d'escola catalana", la democràcia i la cultura.

Cuixart remarca aquesta idea de diversitat recordant que aquest 2018 es complirà el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra. Recorda que el català ha estat la "llengua d'acollida de milers de catalans vinguts d'arreu: "Aquí no s'ha demanat mai cap renúncia, sinó tot el contrari, tota suma enriqueix, ens fa més lliures".

El president d'Òmnium Cultural acaba la carta recordant els "temps durs que estan vivint els empresonats i les seves famílies, especialment aquests dies de Nadal, però envia un missatge d'esperança per "superar aquesta adversitat".

Text