La presidenta andalusa, Susana Díaz, va fer ahir una crida a "no dividir" ni "repartir" el vot "progressista" a les eleccions generals del 20-D, ja que Pedro Sánchez és "l'única alternativa" a un PP que suposaria "quatre anys més de desigualtat i patiment".

Díaz va participar avui a la plaça Pau Casals de Santa Coloma de Gramenet en un acte amb el líder del PSC, Miquel Iceta, i l'alcaldessa de la ciutat i viceprimera secretària dels socialistes catalanes, Núria Parlon. "Qui se senti progressista, que no reparteixi el vot, que no el fragmenti, que no el divideixi, perquè si dividim el vot tindrem quatre anys més de desigualtat, sofriment i atur amb un presidenta insensible a la Moncloa. L'única alternativa el PSOE de Sánchez per a quatre anys de canvi real", va afirmar.

Per a la presidenta de la Junta d'Andalusia, seran "les eleccions més obertes de la democràcia" i, en aquest sentit, confia que els socialistes poden "guanyar bé i no per un, dos o tres vots", ja que "al carrer hi ha sentiment de canvi, la gent no vol seguir com estem". Per això, va insistir a "no distreure's amb els que volen dividir el vot, perquè ens estem jugant el futur del país". "És el moment de la veritat", va advertir. Díaz va carregar a més contra aquells a qui preocupa només "amb quin nombre d'escons arribaran al Congrés" i va avisar que al PP li interessa "dividir" l'esquerra per poder seguir governant: "estan pensant en la mateixa pinça que he patit a Andalusia", on va recordar que Podem i PP "es donaven la mà" perquè el PSOE "no governés" i, després, "perquè no tingués pressupostos". "Si hem tirat endavant és perquè el PSOE és molt fort. Aquí és on us necessitem, en tots els racons d'Espanya, perquè tinguem la força que aquest país necessita", va dir la dirigent, que va apel·lar a més els que encara estan "reflexionant", a qui cal recordar "el que han estat aquests últims quatre anys" en què Rajoy "ha buidat la guardiola".

Per la seva banda, Miquel Iceta va elogiar Díaz, que, "malgrat les dificultats, no ha tocat la sanitat pública, no ha aparcat la llei de dependència i l'escola pública segueix sent prioritat màxima". "A Catalunya ens queixem que tenim problemes de finançament, però també en té Junta d'Andalusia. I no han deixat de reclamar, però donant recursos als que més ho necessiten", va dir Iceta. Núria Parlon va criticar els que "parlen de nova política, com si nova fos garantia de tot", però "haurien d'explicar qui ha finançat les seves campanyes", en al·lusió directa a Ciutadans.