Unió de Pagesos (UP) va reclamar ahir al Govern que pagui els ajuts pendents de les indemnitzacions compensatòries per a les explotacions de les zones de muntanya del Berguedà i Solsonès corresponents a l'any 2015.

El coordinador del sindicat agrari a les comarques centrals, Carles Mencos, va denunciar ahir, en roda de premsa, que en aquests moments al sector els resta pendent de cobrar el 48% de l'ajuda del 2015. El coordinador d'UP al Berguedà, Toni Bascompte, va afegir que "es tracta d'unes ajudes molt importants per a les explotacions" i que "des de fa dos anys ens fan passar amb raons amb l'excusa de la nova PAC [política agrària comunitària]". També va reclamar que "es redefineixi el mapa perquè inclogui municipis que ara no hi són però que compleixen les condicions".

Mencos va reclamar que el 2016 es compensin el 48% del 2015 que no s'ha abonat i va assegurar que "amb la nova conselleria tenim l'esperança que ens en sortim". Sobre la importància d'aquestes ajudes, el sindicat també recorda que del 2001 al 2014 la renda agrària a Catalunya s'ha reduït el 39% i que, a més, encadena sis trimestres negatius de caigudes.