En un dels estius amb més incendis de la darrera dècada, una empresa de Cardona ha llançat al mercat un aparell especial per combatre les flames. Adreçat especialment als pagesos, es tracta d´un remolc dissenyat per minimitzar els danys que pot causar el foc, tant en habitatges com en camps, mentre s´espera l´arribada dels Bombers.

Josep Castillo, responsable de l´empresa cardonina Remolques Castillo, explica que la idea de comercialitzar l´aparell va sorgir abans que comencés la temporada de focs. «Estem especialitzats en remolcs d´emergències, en especial sanitaris, i vam pensar que calia un aparell com aquest», explica. El remolc inclou un dipòsit de 500 litres d´aigua, així com unes mànegues específiques i una bomba de benzina que permeten llançar l´aigua a més pressió que les mànegues convencionals. A més, disposa de rodes que permeten traslladar-lo amb facilitat a l´indret on hi ha l´incendi. «Més que apagar focs, la idea és que els propietaris puguin salvaguardar l´espai fins que arribin els professionals», afegeix.

Inicialment, el producte va adreçat als pagesos i propietaris de finques. No obstant això, des de l´empresa cardonina expliquen que també podria ser de gran ajut per algunes empreses, càmpings, associacions de veïns, empreses i urbanitzacions aïllades.

L´aparell, el cost del qual serà d'uns 6.000 euros, encara no està a la venda. No obstant això, l´empresa cardonina té intenció de disposar de les primeres unitats les properes setmanes.