ENTREVISTA A RICARD LAMOLLA 

«Treballem amb equipament de qualitat, com les grans empreses»

Gràfiques Lamolla és una empresa familiar d'Igualada que dissenya i fabrica envasos de cartró i altres impresos

12.08.2017 | 07:42
Ricard Lamolla amb la màquina adquirida amb finançament de BBVA

Gràfiques Lamolla ofereix els serveis de disseny de desenvolupament de packaging en els diferents processos de producció: des de la conceptualització i creació fins a la impressió òfset, troquelat, encolat, manipulat i logística, ha explicat Ricard Lamolla, conseller delegat. Està ubicada en unes instal·lacions de 3.000 metres quadrats al polígon industrial d´Igualada i la dirigeixen els germans Jordi, Ricard i Lídia Lamolla. Són els fills de Josep Lamolla, que va ser el fundador de l´empresa l´any 1973, amb la col·laboració de la seva dona, Rosa Montal.

En gairebé 45 anys de trajectòria, Gràfiques Lamolla no ha deixat d´innovar en els seus processos de producció. Actualment, en què basen l´activitat?
La nostra activitat està basada en la impressió òfset, en diferents tècniques i sobre diferents suports, per tal d´aconseguir fabricar uns envasos i impresos molt atractius i diferenciats.
Mantenen el caire familiar i el compromís amb un producte de qualitat. Això els diferencia d´altres del mercat?
No sé si ens diferencia però intentem donar un tracte molt proper i personalitzat al nostre client. Pel que fa a la qualitat, per a nosaltres és importat fer ressaltar, i ens en sentim orgullosos, que som una pime però amb el mateix nivell d´equipament (no en quantitat, però si en qualitat ) que les grans empreses d´arts gràfiques.
On venen?
Majoritàriament a Catalunya i l´estat espanyol, però també exportem a altres països, principalment a França.
Quin és el seu mercat?
Bàsicament el món del packaging pels sectors tèxtil, cosmètic, alimentari, cellers i petits electrodomèstics.
Com ha canviat i evolucionat l´empresa amb el pas dels anys?
En el transcurs dels gairebé 50 anys de Gràfiques Lamolla ens hem anat adaptant a les exigències del mercat, invertint en la tecnologia més puntera del nostre sector per poder créixer conjuntament amb els nostres clients, facilitant-los un nivell de presentació de producte sempre actual.
Són una empresa de tecnologia punta. L´any passat BBVA els va ajudar a finançar amb leasing mobiliari i compra de maquinària. En què van invertir?
En una nova màquina impressora òfset KBA 105Pro de sis colors i vernís amb la qual podem augmentar la producció mantenint i millorant el nivell de qualitat que ens caracteritza.
Quin suport han rebut de BBVA?
Com que es tractava d´una inversió molt important, el suport i la implicació dels gestors de l´oficina d´Igualada del BBVA ha estat fonamental per poder dur a terme l´adquisició.
Quina valoració en fan?
Molt bona. I no és la primera operació d´aquestes característiques que fem amb aquesta entitat bancària. Valorem especialment que hagin sabut entendre el nostre projecte de mantenir l´empresa molt ben equipada, com a clau per ser competitius, tant a escala nacional com internacional.
Com encaren el futur?
Tot i els moments que viu el món empresarial, l´afrontem amb optimisme. La incorporació de la nova màquina ens permet seguir mantenint el grau de satisfacció dels nostres clients en un nivell molt elevat i, sens dubte, per a nosaltres aquesta és la millor garantia de futur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema