Alhora, la Comissió Europea va informar ahir que hi ha 21 estats que han rebut carn de porc contaminada procedent d'Irlanda, entre els quals es troba Rússia. Se sospita que els animals haurien estat contaminats a través del pinso.

"Després de parlar amb experts irlandesos hem decidit suspendre el permís d'importació de porc per al país", ha explicat Alexeyenko. Amb aquest moviment, Rússia segueix la línia que el Govern francès va traçar ahir en demanar que retiressin del mercat la carn de porc sacrificat a Irlanda des de l'1 de setembre.

Per part seva els productors de porc a Irlanda van demanar ahir ajuda d'emergència al Govern d'un mínim de 100 milions d'euros (77,6 milions d'euros) per intentar pal·liar els efectes de la crisi generada per la contaminació de la carn amb una dioxina que ha obligat a retirar totes les partides del mercat a més de 20 països.

Irlanda és un gran exportador de carn de porc, en concret l'any passat va obtenir un benefici de les vendes de 368 milions d'euros, ha informat l'agència de notícies RIA Novosti.