El consum de vídeo-jocs i pel·lícules violentes carregades de "models agressius" ha propiciat un descens en l'edat dels nens que assetgen a altres companys a l'escola fins a situar-la entre els 8 i 12 anys, segons els experts.

La doctora en Psicologia Ángela Magaz, que a partir de demà impartirà un curs a la Universitat estival basca sobre assetjament i violencia en els escoles ha explicat que els exemples que molts nens descobreixen en algunes de les seves activitats d'oci són assumits com "normals", la qual cosa els porta a intentar "probar-ho".

Adoptant com a propis aquests patrons de comportament violents, alguns dels escolars es donen compte de que els són útils per aconseguir allò que volen, sobretot, quan els professors "no regulen" aquest tipus de "interaccions" coercitives.

Els problemes escolars els provoquen ira

Magaz ha explicat també que el perfil del nen assetjador és el d'un menor que "té dificultats", com problemes de rendiment acadèmic, a causa dels quals rep "crítiques, burles dels seus iguals i recriminacions de la seva família", la qual cosa els porta a un estat de "ira" que provoca, "com en tots els éssers humans", sentiments agressius.

La víctima, d'altra banda, és un escolar "diferent", no perquè tingui característiques inferiors als altres, sinó perquè en molts casos difereixen de la resta d'alumnes al destacar en aspectes com les qualificacions, la qual cosa provoca que altres companys els rebutgin per això.