El responsable de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha acusat al ministre Alfredo Pérez Rubalcaba de ser el responsable que” l'espanyola sigui una societat vigilada", ja que Interior empra un sistema d’interceptació de comunicacions que qüestiona el dret a la intimitat.

Tot això per l'ocupació del sistema SITEL, que permet que la Policia no només sàpiga la identitat del titular del telèfon interceptat, sinó també la seva ubicació geogràfica, el nom de les persones amb les que parla, el tràfic de trucades, de missatges i de correu electrònic, entre altres qüestions.

Aquesta informació que emmagatzema Interior "no té cobertura legal" i manca d'autorització judicial, ha denunciat González Pons. Per això, ha subratllat que aquest sistema resulta "inconstitucional i il·legal".

Pons, ha sentenciat que "Espanya no es mereix un ministre de l'Interior mentider" per a referir-se a Alfredo Pérez Rubalcaba, perquè "intenta carregar-li el mort al PP" de l'ús per part de la Policia del sistema d'escoltes telefòniques SITEL.

"Rubalcaba és un mentider, ho va ser quan va negar el GAL, ho és al parlar del Caso Faisán i aquest matí també" a l'intentar "carregar-li el mort al PP" en el cas de les escoltes telefòniques a través del sistema SITEL, que en opinió de González Pons és "il·legal" i manca de "cobertura constitucional".

Retrats psicològics

El dirigent popular ha recordat que els informes van alertar al Govern presidit per José María Aznar que "sense una llei orgànica" que regulés la seva utilització, el sistema SITEL "no podia posar-se en funcionament".

No obstant això, ha prosseguit González Pons, "des del 2004 han utilitzat el SITEL per a gravar converses i per a fer retrats psicològics" dels ciutadans, pel que ha demanat al ministre "una explicació" de per què no ha tingut en compte els informes dels ministeris de Defensa i Justícia que van desaconsellar en el seu moment la seva utilització sense cobertura legal.

Rubalcaba ha contestat posteriorment que el sistema integrat d’ interceptació telefònica SITEL va ser contractat pel govern del PP i ha lligat les crítiques d'aquest partit a la mateixa intervenció de comunicacions en la investigació del cas Gürtel.