Lluir enlluernadora el dia del teu casament és el somni de tota núvia, i per a això el maquillatge és un dels aliats imprescindibles amb el qual aportar lluminositat i donar una sensació de pell perfecta. Trobar l'estil de maquillatge adequat per a cada rostre no és una tasca fàcil. Cal tenir cura de no caure en l'error d'utilitzar una base més fosca del normal, un rubor exagerat i colors cridaners que contrastin en excés.

La primera norma de tot maquillatge és respectar l'estil de cada dona. Si no estas acostumada a maquillar-te no es poden seleccionar cosmètics decoratius que resultin exageradament recarregats ja que la imatge oferta serà molt diferent i la núvia es sentirà incomoda.

Una altra regla important a seguir és comptar amb un kit de maquillatge d'emergència per poder fer un retoc quan sigui necessari. Seran essencials els cosmètics com a base, delineador, llapis de llavis i corrector.

En maquillatge per a núvies és recomanable no abusar del blush. Donar un toc de color a la cara és important per aportar un punt endolcit al rostre però l'excés resulta perillós. Cal recordar que en emprar aquest tipus de cosmètic cal fer-ho col·locant la brotxa en forma de línia diagonal sobre el pòmul per afinar.

Triar un maquillatge lleu no implica fer-lo invisible ja que no serviria de res voler mostrar-se natural si no s'aconsegueix fer front a la pal·lidesa del rostre, per això, si no es vol lluir molt maquillada es pot optar per colors terra, que resulten perfectes per les temporades càlides i núvies de pell torrada.

Maquillatge de núvia diferent segons l'hora del casament

Un dels errors que se solen cometre sovint és el de no adaptar el tipus de maquillatge a l'horari de la cerimònia. Si el casament se celebra al matí s'ha d'evitar el maquillatge sofisticat i seleccionar tons clars.

Per contra, si es tracta de maquillatge de nit, es pot treure partit a la cara aportant lluminositat amb cosmètics especialitzats en aportar brillantor. Els ulls fumats i ben remarcats amb un llapis negre també donen un toc misteriós a la mirada, ressaltant-la.

Cal evitar també la barreja de colors i combinar bé els elegits perquè donin harmonia a la cara. Si s'utilitzen ombres fosques s'ha d'utilitzar un labial en tons clars i al revés.

És un dia de llàgrimes i petons

La utilització de productes `waterproof' o prova d'aigua són un altre dels detalls que no s'haurien de descartar. Aquest, és un dia ple d'emocions i si no es vol espatllar el maquillatge a causa de les llàgrimes, és important utilitzar especialment màscares de pestanyes resistents a l'aigua. El llapis de llavis de llarga durada també serà un altre dels aliats en aquest dia tan important i especial, per així no perdre l'encant i mostrar un rostre fresc dia i nit.