1. Revisar l'esborrany

L'Agència Tributària insisteix en la necessitat de revisar l'esborrany per evitar deixar-nos en el tinter deduccions a les quals tenim dret. La pròpia Hisenda no garanteix que l'esborrany estigui correcte, així que el més important és repassar-ho tot.

2. Plans de pensions

Els plans de pensions són un altre dels productes pels que podem reduir l'import a pagar en la declaració de la renda. El límit de les aportacions per aquests beneficis és de 10.000 euros anuals o 12.500 per a contribuents amb més de 50 anys. Per cada 1.000 euros que es destinen a plans de pensions, podem estalviar entre 24 i 43 euros en funció de cada situació fiscal.

3. Llogar habitatges a joves

El rendiment obtingut pel lloguer d'un habitatge és d'un 50% però si a sobre el llogater té entre 18 i 35 anys ens podem beneficiar d'una reducció del 100%, és a dir, podem evitar tributar pels ingressos rebuts pel lloguer. Les condicions per poder arribar a aquest 100% són que l'inquilí presenti una declaració signada en la qual s'exposin les seves dades d'identificació especialment que té una edat d'entre 18 i 35 anys durant tot l'any o a comptar amb rendiments nets superiors a 7.455,14 euros.

4. Fer una donació a un partit polític o ONG

Realitzar donacions a organitzacions no governamentals desgrava a la declaració de la renda. Es tracta en la majoria dels casos d'un 25% de l'import de la donació.

5. Obres a l'habitatge

Les persones que tinguin ingressos inferiors a 53.007,20 euros poden aplicar una deducció del 10% en renda sobre algunes de les obres realitzades en l'habitatge. Aquestes obres han d'estar relacionades amb l'estalvi energètic, l'accessibilitat i l'accés a Internet o a serveis de la TV digital.

6. Deducció per habitatge habitual

Es tracta de la deducció més important i consisteix en la deducció d'un 15% de les quantitats satisfetes en l'adquisició o rehabilitació amb un màxim de 9.040,00 euros