Amb un tennis de gran nivell, el rus Nikolay Davydenko, cap de sèrie número 6, es va proclamar ahir campió de la Copa Màsters després de jugar la seva segona final consecutiva. Ahir va derrotar un cansat Juan Martín del Potro per 6-3 i 6-4.

Des del primer set es va veure com el rus estava millor físicament, ja que el seu rival havia acabat molt tard el dia abans la semifinal contra Robin Soderling. Pujava més a la xarxa i guanyava territori a Del Potro, a més a més de tenir un sòlid cop de dreta i donar mostres de més concentració que el sud-americà. Així, va aprofitar la seva segona pilota de trencament, va situar el 3-1, que va confirmar tot seguit amb el seu servei i, en només 38 minuts, va tancar el primer set.

En el segon parcial va arribar l'hora de la veritat per a l'argentí. que dissabte havia remuntat un set en contra. Davydenko, però, va perdre dues possibilitats de trencament amb el 2-2 en un set en el qual Del Potro començava a aixecar el seu joc. El rus, però, no es va enfonsar i continuava colpejant amb la dreta letal que el dia anterior havia superat el número 1 del món, Roger Federer, per primera vegada en tretze partits. La darrera possibilitat de Del Potro va arribar quan va tenir un punt de trencament amb 2-3 a favor. El va deixar passar i va continuar la batalla, amb intercanvis de pilota cada cop més llargs. Amb la mirada injectada de determinació, un Davydenko rocós i impenetrable imprimia agressivitat a cadascun dels seus cops.

Semblava que el partit s'encaminava cap al desempat per decidir el guanyador del segon set, però llavors va tremolar el pols de Del Potro, i Davydenko li va trencar el servei. Amb 5-4 favorable al rus i amb servei per a ell, la situació ja era massa dura per a un Del Potro que va haver de claudicar.

S'acaba així la temporada individual, quan falta disputar la final de la Copa Davis, el cap de setmana que ve a Barcelona entre Espanya i la República Txeca. La duresa i la igualtat del circuit actual queda demostrada amb el fet que els quatre primers caps de sèrie d'aquesta Copa Màsters, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic i Andy Murray, van ser eliminats a la primera fase. Això obre molt el circuit per a la temporada vinent, ja que jugadors que vénen a darrere, com Davydenko i Del Potro, que ja va guanyar el darrer Open dels Estats Units, poden assaltar les primeres posicions del rànquing en un any, el 2010, que es presenta emocionant.