Més que mai. Més que les quinze que es van instal·lar ara fa dos anys per la final de Roma. Els carrers i places de la Catalunya central s'engalaran aquesta nit de pantalles gegants, que es convertiran en punts de trobada on es podran reunir els aficionats. Als espais ja habituals s'han afegit noves propostes i iniciatives, organitzades per ajuntaments, bars i entitats diverses.

A Manresa, per exemple, l'avinguda de l'Abat Oliba tornarà a ser un dels espais insígnia dels culés dels últims anys, però en aquesta ocasió també tindran pantalla gegant la plaça Major i la sala Stroika, a més a més de les pantalles del cafè-teatre Voilà!, el Food&drink del Cube i les televisions a les veles del Quiosc Canaletes i del Bages Centre.

Pel que fa a altres capitals de comarca, a Berga hi haurà les pantalles gegants ubicades a la Font del Ros i a la plaça del Forn, i la pantalla del passeig de la Indústria; a Igualada, n'hi haurà a La Sala i al Teatre de l'Aurora; i a Puigcerdà, a la plaça de Cabrinetty. Però, a més d'aquestes possibilitats, la majoria dels pobles, petits o grans, tindran les seves pantalles i racons que assumiran el paper d'espai de trobada de culés.

Els penyistes que es queden

Els locals socials de les penyes blaugrana de les comarques de la Catalunya central citen els seus socis per seguir el FC Barcelona-Manchester United, tot i que alguns dels seus membres ja són a Londres. De tota manera, hi ha penyes que han apostat per organitzar pantalles gegants en altres locals, com és el cas de la PB de Sallent, que conjuntament amb la Comissió de la Setmana Jove munten l'espai de reunió a L'Envelat. A Castellterçol, hi haurà pantalla al pavelló municipal, i Prats de Lluçanès és un dels pobles on els blaugrana es podran reunir al local social de la penya.

Jornada festiva

Els punts de trobada tindran una dimensió festiva, en què es busca l'ambient de germanor entre aficionats blaugrana. A tall d'exemple, a més del local social de la penya, Piera inclou avui la proposta del bar Ciber, que ha muntat activitats, sobretot infantils, a partir del matí i al llarg de la jornada.

La majoria de propostes tindran el complement del servei de barra, els entrepans i la botifarrada. Un exemple: a Sant Joan de Vilatorrada anuncien botifarra, festa i traca per amenitzar la nit, i sobretot si la victòria a Wembley és de color blaugrana.

Amb aquestes ganes de festa culé, la Torre de Claramunt ofereix una proposta original, que ja s'està consolidant com una tradició al poble anoienc. El Centre Social de Sant Joan Baptista és lloc de concentració dels aficionats blaugrana, i també dels madridistes. Uns i altres es barregen a l'estança per compartir, com a mínim, els 90 minuts de futbol, si bé amb interessos antagònics que dibuixen un gran ambient de futbol. Sigui quin sigui el desenllaç, a la Torre s'asseguren que al final hi haurà aficionats cofois.

Teatre, música i futbol

La possible complicitat entre la cultura i l'esport es farà evident al Teatre de l'Aurora, a Igualada, on s'enllaçarà la funció de Flirt amb la final de Wembley. La representació de Guillem Albà i Always Drinking s'ha avançat a les 7 de la tarda, en lloc de les 10 de la nit , i s'hi ha instal·lat una pantalla gegant perquè continuï el xou acabada la funció teatral. En aquesta mateixa línia, la sala Stroika de Manresa i el teatre-cafè Voilà! són dos espais que també combinaran la seva oferta musical amb el partit de Londres.

Messi en 3D

I els cinemes també s'han apuntat a Wembley. La sala 1 dels Cinemes Catalunya de Berga projectarà el partit de la Lliga de Campions, i als Cinemes Guiu de la Seu d'Urgell la final es veurà en tres dimensions, en una experiència pionera en 22 sales de Catalunya que lidera TV3. Els Cinemes Guiu estan habituats a projectar òperes i ballets en directe des de fa quatre temporades, però aquesta nit s'estrenaran en les retransmissions esportives en tres dimensions. L'entrada tindrà un preu de 10 euros i, per a aquesta sessió, els cinemes s'hi atreveixen: en comptes de les crispetes, s'oferirà als espectadors un entrepà i una cervesa.