El preferit per dirigir l'Assignia en la propera temporada és el gallec Javi Rodríguez. L'Assignia ja fa dies que li va fer arribar la proposta de renovació i confia que en pocs dies es pugui concretar un acord en ferm. En tot cas, les converses s'allarguen i el director esportiu del club manresà, Pere Capdevila, té presents altres alternatives per si no s'arriba a un final feliç en el cas de Rodríguez, líder d'assistències en la darrera lliga Endesa.

Una de les possibilitats que té el Bàsquet Manresa prevista i que és la que faria més el pes és la d'un base nord-americà. Amb el fitxatge del pivot Oliver Arteaga per al joc interior i la incorporació de Troy Devries, queda lliure encara una plaça d'extracomunitari. Com aquest diari publicava en l'edició de dissabte passat, aquesta plaça lliure seria un comodí que tant es podria emprar per al lloc de base com per al de pivot si finalment no s'arribés a un acord de renovació amb Josh Asselin, que actua amb passaport dominicà.

El que és molt probable, de tota manera, és que el base sigui un americà però que actuï amb un passaport comunitari. El que no hi ha és excessiva pressa en l'entitat del Congost, mot pendent també del que passi a l'assemblea de l'ACB que s'ha de celebrar aquest dimarts a Barcelona i que podria aclarir molt el panorama tant de la competició com del mercat de jugadors disponibles. Capdevila, d'altra banda, viatjarà avui cap als Estats Units per poder assistir a la lliga d'estiu que té lloc a Las Vegas, per observar les evolucions de jugadors que podrien interessar de manera més immediata o per a més endavant al conjunt del Nou Congost, que ja té la plantilla molt definida en espera que hi hagi les renovacions pendents o no.

La via Albert Oliver

Un altre camí possible si al final no hi ha pacte entre el Manresa i Javi Rodríguez és Albert Oliver. El base de Terrassa va firmar per tan sols una temporada pel Joventut i ara mateix ha de negociar amb el club badaloní la seva renovació.

La voluntat que té Oliver és la de continuar a la Penya, encara que és probable que el dibuix de l'equip el situï com a segon base, al costat del substitut de Pooh Jeter, que no continuarà a l'Olímpic a les ordres de Salva Maldonado.

Si es decantés per Oliver, un dels grans arguments per a l'Assignia és el d'oferir-li el rol de base titular de l'equip manresà, davant d'un Álex Hernández que encara està en ple procés de formació. El tècnic del Manresa, Jaume Ponsarnau, no veuria de mal ull la incorporació d'Oliver, al qual ja coneix de quan l'entrenador de Tàrrega va actuar com a ajudant de Ricard Casas, Xavi Garcia i Óscar Quintana.

Albert Oliver, de 34 anys, va ser al Manresa del 2001 al 2006, després, al València (06-09), a l'Estudiantes (09-11) i al Joventut.