Perdre mai no agrada, però ahir La Bruixa d'Or va donar la cara i va oposar resistència fins al darrer alè al Barça de l'Eurolliga. En un dia que no va ser bo per a alguns puntals de les dues primeres jornades (Arco, Eriksson i Larsen), Comenge es va saber reinventar i va trobar suport en les anotacions del base Waters i d'un inspirat Álex Hernández. Es va resistir i una reacció al tercer quart va dur a un incert desenllaç i va forçar un 71-74 quan mancava poc menys d'un minut per al final. Una falta en atac que no es va assenyalar a Navarro i un triple de Lampe van decantar el resultat, però el Manresa, que ahir va notar més l'absència de Monroe, va fer de nou una excel·lent impressió.

El cinc inicial de La Bruixa va ser el mateix dels darrers partits, amb Larsen a la posició del lesionat Monroe. El Barça va sortir amb el brasiler Marcelinho, JC Navarro, Papanikolaou, Nachbar i Tomic. La penetració de Kouguere va obrir el marcador, però els de Pascual van reaccionar amb un 2-4. Arteaga va igualar amb un tir de sis metres, i el caliu del Congost empenyia un Manresa molt intens. Asselin es va afegir al partit amb un igualat 6-6 al lluminós. Un tir d'equilibrista de Waters va avançar els manresans, que agafaven més avantatge amb el rebot ofensiu d'Asselin (10-6, min. 5). La mà del pivot dominicà era la que mantenia davant els de casa (14-12). Giannopoulos i Eriksson entraven en pista pels locals, en el Barça es van incorporar Dorsey i Hezonja. Un triple de Navarro va posar el 14-15 per als blaugrana. Kody va donar descans a Larsen quan Lampe clavava el 14-18. Els de La Bruixa es resistien a deixar escapar els forasters i Waters feia el 18-20 abans de deixar la batuta a Creus. Pascual també rotava els seus homes, amb Sada i Abrines ara en les posicions exteriors. Kody va intentar anotar des de prop de la cistella i des de la línia de tres, però sense sort.

Els de Comenge van passar per un moment delicat en començar el segon quart quan el Barça es va avançar amb un 18-26 després de l'esmaixada d'Hezonja. Eriksson era sotmès a un estret marcatge per Abrines. Asselin, que era el canell més calent dels manresans, va fer la primera cistella en el període, tot i que el Barça ja manava per onze punts (20-31). Álex Hernández es va afegir al matx al costat de Salva Arco i Laresen. Els blaugrana, que ahir vestien la samarreta groga i les cinc barres vermelles al pit, estaven posant la directa amb el 22-35. Una falta antiesportiva d'Arco encara ho posava tot més complicat. Abrines va errar els dos tirs lliures i els de La Bruixa van poder retallar amb una cistella de Waters i una entrada d'Hernández (26-37). Navarro no va aprofitar dos tirs triples seguits, però és que el Manresa tampoc no trobava anella des de fora. Sort que Kouguere estava molt actiu i amb un 2+1 va col·locar el 29-37. Josh Asselin es va carregar la tercera falta en una batussa amb Dorsey i era Kouguere, jugant ara de quatre, qui mantenia no gai-re lluny La Bruixa (31-40). Waters va posar el 34-42 a la mitja part.

Els manresans resisteixen

Comenge va encetar el tercer quart amb Dominique Waters, Marcus Eriksson, Giannopoulos, Arteaga i un Larsen al qual ben aviat suplia per Kouguere. Sense alçada però amb dinamisme ofensiu i els punts de Waters, s'aguantava (42-48).

Amb Aseelin i de nou Larsen en pista (després de ser alliçonat per l'entrenador), La Bruixa no podia impedir una nova tibada dels visitants (42-52). Comenge va donar repòs a Waters, que era l'home més entonat i va ser el seu substitut, Hernández, qui va convertir el primer triple local del matí (45-54, min 26). Ell mateix, en un contracop, va posar el 47-54. El Barça no acabava de trencar i els manresans resistien (50-56) amb els tirs lliures d'Asselin. El treball en defensa dels locals era meritori i es retallava més (52-56). Els bagencs creien, i es tancava el període amb 56-60 pels bàsquets d'Hernández i Larsen, la seva primera cistella.

Amb Waters de nou en pista, el Manresa es mantenia ben tancat en la defensa si bé Navarro, ara sí, va clavar el triple del 58-65. Però la resposta immediata de Larsen va encendre el Congost. Eriksson va retornar al joc però era Navarro qui posava el 63-70 un altre cop de 6,75. El suec, per fi, entrava el seu primer bàsquet i el públic va reclamar una falta antiesportiva no concedida per una acció de Juan Carlos Navarro. Amb 65-70, unes passes de Waters van donar aire al Barça i, malgrat 3 rebots en atac seguits del Manresa, no es va poder anotar. Marcelinho posava un 65-74 difícil de remuntar quan faltaven 4 minuts. Però no hi havia intenció de claudicar, Waters va posar el 67-74 i un molt decidit Marcus Eriksson i el rebot ofensiu d'Asselin van situar el 71-74 quan mancava 1 minut i mig. Lampe va errar un triple però amb el rebot el polonès ja no perdonava (71-77). Quan faltava un minut La Bruixa perdia tota opció, però va estar a punt de sorprendre el colós.