El club Liverpool ha confirmat avui que el davanter uruguaià Luis Suárez deixarà l'equip de la lliga anglesa després d'arribar a un acord per al seu traspàs al Barcelona.

Mitjançant un comunicat, el club del nord d'Anglaterra no especifica la suma de l'acord negociat amb el club català, però puntualitza que Suárez té permís per completar les "formalitats" a fi de concretar el traspàs.

El Liverpool agraeix al davanter per la seva contribució a l'equip i li desitja a ell i a la seva família el millor per al futur.

A més, Suárez ha emès un comunicat en el qual destaca que sempre ha estat el seu "somni i ambició" jugar a Espanya, pel que ha demanat als aficionats del Liverpool que entenguin la seva decisió.

En la seva nota, el jugador afirma que se'n va a la recerca d'"una nova vida i nous desafiaments a Espanya", a l'hora que ressalta l'afecte que sent per la ciutat de Liverpool i els aficionats.

"Sempre m'heu donat suport i nosaltres, com família, no ho oblidarem, sempre serem seguidors del Liverpool", ha afegit el davanter.

"Espero que tots puguin entendre per què he pres aquesta decisió. El club va fer tot el que va poder perquè em quedés, però jugar i viure a Espanya, on la família de la meva dona viu, ha estat sempre un somni i una ambició. Crec que el moment és ara el correcte", subratlla l'internacional uruguaià.

També desitja al club sort per al futur i manifesta el seu orgull per haver contribuït a què el Liverpool figuri una altra vegada en l'"elit" de la lliga anglesa.

La premsa britànica ha destacat que les converses entre el Liverpool i el Barcelona per al traspàs del jugador van començar després que aquest fos sancionat per la FIFA amb nou partits internacionals amb l'Uruguai i amb la inhabilitació de quatre mesos per exercir qualsevol activitat relacionada amb el futbol.

Aquesta ha estat la tercera vegada que Suárez és suspès per mossegar un rival, ja que va estar a la banqueta durant set partits el 2010 quan era jugador de l'holandès Ajax i deu partits més el 2013 quan ja era jugador "red".