L'italià Vincenzo Nibali, flamant líder del Tour de França, va estar a punt d'encadenar dues etapes consecutives de vèncer a l'estació de Risoul, però el polonès Rafal Majka ho va impedir amb un gran final d'etapa. El murcià Alejandro Valverde, que va ser víctima d'un problema mecànic, es va quedar despenjat en els últims quilòmetres del darrer ascens i va conservar la segona posició de la general per 13 segons, davant l'amenaça del jove francès Romain Bardet.

El ciclista de l'equip Movistar va mostrar signes de debilitat, i no va poder respondre al fort atac de Nibali a tres quilòmetres de la meta. El francès Thibaut Pinot i el nord-americà Tejay van Garderen, els seus perseguidors a la general, es van mantenir a roda del líder. Valverde, que tenia gairebé un minut d'avantatge en la general, va conservar el segon lloc amb 16 segons sobre Bardet i 32 sobre Pinto, que continuen ocupant la tercera i la quarta posicions, respectivament.

Aliè a aquesta lluita pel podi, Nibali va tornar a augmentar el seu avantatge, ja que va demostrar que era el ciclista més fort de la cursa. L'italià, decidit a engrandir la seva llegenda, es va llançar a la victòria, només perseguit pel francès Jean-Christophe Peraud. Però el jove Majka, segon en l'anterior etapa i un dels pocs que va sobreviure a l'escapada del dia, es va acabar imposant i va sumar la primera victòria de l'equip Tinkoff, que van dedicar a Alberto Contador. L'etapa d'avui té un recorregut de 222 km entre Tallard i Nimes.