El seu nom s'havia associat al del Bàsquet Manresa des de l'inici del mercat d'estiu. La bona temporada que Pep Ortega va fer la campanya passada a l'Autocid Burgos, amb el qual va obtenir l'ascens esportiu a l'ACB, va sonar amb força per a diversos equips ACB, entre els quals La Bruixa d'Or. Finalment el vigatà ha posat rumb a Madrid i jugarà a les files del Tuenti Móvil Estudiantes.

Pep Ortega, de 30 anys, ha jugat les últimes tres temporades a les files de l'Autocid Burgos, i ha estat un dels pilars fonamentals de l'equip d'Andreu Casadevall. En aquesta última campanya, els números de l'ala-pivot han estat molt prometedors, amb una mitjana de 14,1 punts, 5,4 rebots i 19,8 punts de valoració. A l'equip col·legial Ortega haurà de batallar per obtenir minuts amb amb Nacho Martín, que fa uns dies ja va tancar el seu fitxatge amb el club madrileny.

"Un quatre modern"

Així doncs es tanca un dels interrogants més grans de la LEB, un jugador que havia estat a l'òrbita manresana però que finalment jugarà a Madrid. "Estic molt content d'arribar a jugar en un històric com Estudiantes. He treballat molt durant tota la meva carrera per a aquest moment", va afirmar Ortega.

El que serà el seu nou tècnic, Txus Vidorreta, va afirmar que "la temporada passada Ortega va estar a un nivell molt alt i es caracteritza per ser un jugador lluitador, gran rebotador i capaç de superar-se cada any". Vidorreta també va destacar que Ortega és un "quatre modern", ja que no supera els 2,01 metres d'alçada.

El mercat no s'atura

Pep Ortega compartirà vestidor amb el pivot serbi Stefan Bircevic, de 24 anys i 2,10 metres, que aportarà cos a l'Estudiantes. Per altra banda els col·legials deixen escapar Quino Colom, ja que el base andorrà es va convertir ahir en el primer fitxatge del Bilbao Basket. L'altre protagonista del mercat de fitxatges de la jornada d'ahir va ser l'exbadaloní Josep Franch. El català de 23 anys acompanyarà Jared Jordan al Gipuzkoa Basket.