L'espanyola Carolina Marín va aconseguir ahir un or històric per al bàdminton estatal en derrotar la xinesa Li Xuerui, número u mundial, per 17-21, 21-17 i 21-18 en 78 minuts a la final individual femenina del torneig que es disputa a Copenhaguen.

La de Huelva, actual campiona d'Europa, va entrar en la història en convertir-se en la primera espanyola a ser campiona del món de bàdminton. Va guanyar Xuerui Li en una hora i 17 minuts amb remuntada inclosa per 17-21, 21-17 i 21-18. El partit va començar amb domini de la xinesa, que va realitzar un parcial de 5-0 sense donar opció a Carolina. No obstant això, poc després, la de Huelva va aconseguir remuntar lleument, però no va poder evitar que Li guanyés el primer set. La segona mànega va començar més igualada, amb cap jugadora aconseguint un avantatge superior a dos. El punt d'inflexió del set va arribar a l'empat a 15, quan Carolina va començar a aconseguir més punts i superar la xinesa. Amb un empat en el marcador, el campionat es va decidir en l'últim i definitiu set, amb igualtat al màxim. El joc de la de Huelva, amb punts llargs i amb calma, va aconseguir que la xinesa realitzés diversos errors forçats que van permetre a Marín alçar-se campiona del món.