El Tour de França 2015 ha baixat el teló amb el tradicional final de festa pels carrers de París. Després de tres setmanes plenes de patiment i esforç, el supervivents han gaudit d´un merescut reconeixement. La pluja ha deslluït la desfilada triomfant, però no ha impedit que Chris Froome s´alcés al més alt del podi acompanyat de Nairo Quintana i Alejandro Valverde. El velocista alemany André Greipel ha corroborat la seva superioritat a l´esprint i s´ha apuntat l´últim parcial.

La 21ª etapa del Tour de França ha servit d´homenatge als ciclistes que han aconseguit finalitzar la 102ª edició de la millor carrera del món. 109´5 quilòmetres entre Sèvres-GPSO i els Camps Elisis de París que han fet especialment feliç a Chris Froome. Decorat amb tocs de groc especials per a l´ocasió, el líder de l´equip Sky ha degustat cada instant dels primers moments de l´etapa. Brindis amb champagne, fotografies amb els seus companys, felicitacions constants, etc. Ell ha estat l´autèntic protagonista del dia fins a l´arribada al circuit final de París.

A causa de la pluja, els carrers de la capital francesa eren molt perillosos. Per evitar problemes d´última hora, l´organització ha decidit parar el temps dels corredors al primer pas de la línia de meta. Amb els temps aturats i el Tour finalitzat, l´atenció de les voltes restants s´ha concentrat en la lluita per la victòria d´etapa. Després de moltes jornades de muntanya, els velocistes han tornat a acaparar l´atenció. Com és habitual a París, l´arribada massiva ha decidit el destí de l´últim botí de la carrera. A la llarga recta de meta, André Greipel ha tornat a deixar sense opció als seus rivals i ha sumat el quart triomf a l´esprint. El velocista alemany ha guanyat per primer cop la prestigiosa etapa de París i s´ha confirmat com el millor esprinter del Tour de França.

Al finalitzar l´etapa, la cerimònia protocol·lària ha coronat als vencedors. Chris Froome ha tocat el cel de París per segona vegada i ha pujat al podi vestit de groc. Dos corredors de l´equip Movistar, Nairo Quintana i Alejandro Valverde, han acompanyat al britànic al podi. Froome ha demostrat la seva superioritat apuntant-se també el maillot de la muntanya. El segon classificat, Nairo Quintana, ha estat el millor jove de la prova. Peter Sagan ha guanyat la regularitat i l´equip Movistar s´ha imposat en la classificació per conjunts.

Etapa 21

1. GREIPEL André LOTTO-SOUDAL 02h 49' 41''

2. COQUARD Bryan TEAM EUROPCAR + 00' 00''

3. KRISTOFF Alexander TEAM KATUSHA + 00' 00''

4. BOASSON HAGEN Edvald MTN-QHUBEKA + 00' 00''

5. DEMARE Arnaud FDJ + 00' 00''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 83h 19' 15''

2. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 01' 12''

3. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 05' 25''

4. NIBALI Vincenzo ASTANA PRO TEAM + 08' 36''

5. CONTADOR Alberto TINKOFF-SAXO + 09' 48''