L'entitat madridista, que en paraules del seu president, Florentino Pérez, ha decidit "optimitzar" el planter blanc amb la desaparició del seu tercer equip filial, s'ha desfet de més de 40 jugadors del planter aquest estiu.

L'equip del planter merengue més afectat per la remodelació ha estat el tercer filial, el Reial Madrid C, que després del seu descens a Tercera divisió i la seva consegüent permanència en la quarta categoria del futbol espanyol ha desaparegut de l'organigrama madridista.

L'eliminació del 'C' ha suposat que molts futbolistes que vénen d'edat juvenil no puguin seguir la seva formació a Valdebebas en un esglaó intermedi abans d'ascendir al segon equip filial, el Reial Madrid Castella, i per tant, han hagut de fer les maletes per seguir el seu aprenentatge en diferents conjunts d'Espanya o de l'estranger.

El Castella, equip entrenat pel francès Zinedine Zidane, tampoc s'ha lliurat de la sortida de futbolistes importants després de no aconseguir ascendir a Segona Divisió la temporada passada.

Álvaro Medrán, Javier García-Noblejas, Derik Osede, José Rodríguez o Jorge Franco 'Burgui' són alguns dels jugadors de renom que han decidit abandonar el club per jugar en categories superiors.

D'altra banda, futbolistes com Omar Mascarell, Sergio Aguza o Borja García que no compten per al Reial Madrid per edat o per haver fet cicle al planter també estarien a la rampa de sortida.