Lázaro Lorenzo ho té tot a favor per guanyar el torneig d'escacs de la Pobla de Lillet, que aquest matí viu la seva novena i última ronda. Ahir va obtenir una victòria gairebé decisiva en derrotar Ferran Cervelló, l'únic que, com ell, tenia cinc punts i mig i liderava la classificació. A més, va ser un triomf meritori, aconseguit amb peces negres. Avui s'enfronta a Joan Mellado, que té un punt menys que ell, en l'última jornada del torneig. Segons com anés el dia, en podria tenir prou amb unes taules per assegurar el títol.

Lorenzo, però, no té encara assegurat el torneig ja que només mig punt darrere seu hi ha Miguel Muñoz, que ocupa el segon lloc després de vuit rondes jugades. Ahir, Muñoz va derrotar Xavier Povill i ara es veurà les cares amb Marc Capellades. Haurà de vèncer-lo i esperar d'altres resultats per aspirar a guanyar.

En tercer lloc hi ha un grup de jugadors amb cinc punts i mig. Són Ferran Cervelló, els referits Capellades i Mellado, Karen Movsziszian, Joan Prats i Jorge de la Riva. Tots ells podrien arribar encara a sis punts i mig. L'últim dia depararà els enfrontaments entre Movsziszian i Prats, d'una banda, i De la Riva i Cervelló, de l'altre, entre els favorits.