El colombià Esteban Chaves, de l'equip Orica, és el primer líder oficial de la Vuelta a Espanya en imposar-se en la segona etapa disputada entre les localitats d'Alhaurín de la Torre i Caminito del Rey, de 158,7 quilòmetres, en la qual els corredors favorits a la victòria final van establir les primeres diferències.

Chaves va atacar als darrers metres de l'última pujada i es va endur l'etapa al davant de l'holandès Tom Dumoulin (Giant) i de l'irlandès Nicolas Roche (Sky), amb un temps de 3 hores, 57 minuts i 26 segons. Pel que fa a l'actuació dels grans favorits, Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) es va mostrar com el més fort i, juntament amb el colombià del Movistar Nairo Quintana va creuar la meta a 26 segons del vencedor, cinc segons més ràpid que Alejandro Valverde (Movistar) i Chris Froome (Sky). Per la seva banda, l'italià Vincenzo Nibali (Astana) es va veure més afectat pel primer final en alt i va cedir més d'un minut, un fet que l'allunya dels seus màxims rivals.

La jornada va començar amb una escapada de 6 corredors: Niemiec (Lampre), Vilella (Cannondale), Pedraza (Colombia), Lindeman (Lotto), Gonçalves (Caja Rural) i Montaguti (AG2R). Però els equips Movistar i Katusha no volien que la victòria es decidís a l'escapada, i quan faltaven 11 quilòmetres pel final va acabar l'aventura dels sis corredors. Uns 20 quilòmetres abans va tenir lloc una caiguda massiva, que va perjudicar un Nibali que va començar a perdre terreny amb el pilot. Més tard, en acabar l'etapa, els jutges de la Vuelta van desqualificar-lo per ser remolcat per un cotxe.