L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) va ser el més ràpid en l'arribada de la tercera etapa de la Vuelta, que va ser el primer esprint que s'ha disputat en aquesta edició. Sagan va fer valdre la seva velocitat a la meta després dels 158,4 quilòmetres que unien Mijas i Màlaga, i després de la qual el colombià Esteban Chaves, de l'Orica, es manté de líder.

Sagan, un dels grans il·lustres de les arribades i que no va tenir sort al darrer Tour (va ser cinc vegades segon), va aconseguir batre Nacer Bouhanni (Cofidis) en un pols ple d'emoció, i va quedar en tercer lloc de la jornada el ciclista alemany John Degenkolb (Giant).

El Tinkoff, a quinze quilòmetres de la meta, es va encarregar que no prosperés l'escapada del dia, que va reunir un total de vuit corredors. Es tractava de Gougeard (Ag2r), Omar Fraile (Caja Rural), Berhane (MTN-Qhubeka), Koshevoy (Lampre-Mérida), Chavanel (IAM), Tjallingii (Lotto Jumbo), Pedraza (Colombia) i Martin Velits (Etixx).

En aquest grup va destacar en especial l'ambició del corredor biscaí Omar Fraile, nou maillot de la muntanya, el qual va puntuar al davant en les dues dificultats de la jornada que van ser l'alt de Mijas (3a categoria) i port del León (1a), a 60 km de la meta.