La composició de la propera edició de la lliga Endesa continua sent un maldecap de difícil solució que no va quedar clar després de l'assemblea extraordinària que va fer ahir l'ACB a Madrid. En la reunió, els clubs van ratificar la decisió presa el 3 de juliol passat, segons la qual no s'admetia l'ascens del Club Ourense Baloncesto i es convidava a tornar-hi a participar el Baloncesto Fuenlabrada, que havia quedat últim en la lliga passada. Els motius eren que els gallecs no complien alguns dels requisits imposats per poder disputar la màxima categoria del bàsquet estatal. La polèmica va saltar quan vuit dies més tard el Consejo Superior de Deportes (CSD) va donar suport a les tesis del club gallec i va obligar l'ACB a readmetre'l, amb la qual cosa hi havia dinou equips en la competició. La decisió d'ahir genera una guerra entre l'ACB i el CSD que pot perjudicar l'inici de la competició, previst per al 10 d'octubre.

"Una greu ingerència"

En la nota de quatre punts redactada just després de l'assembla, l'ACB explica que el seu president, Francesc Roca, s'havia "ajustat estrictament als estatuts de l'organització, aprovats prèviament pel CSD, on s'estableix com a requisit d'ascens no estar en causa de dissolució. Després de la resolució dictada pel CSD, s'ha sol·licitat un informe addicional a l'auditor designat per l'ACB en què es ratifica que, d'acord amb la normativa comptable d'aplicació, el club es trobava en causa de dissolució el 30 de juny d'aquest any".

L'Ourense, per la seva banda, argumentava un conveni posterior al 30 de juny, data límit de l'auditoria de l'ACB, pel qual el club tenia l'ús i l'explotació del pavelló Paco Paz en què juga. Aquesta situació feia sortir l'entitat de la causa de dissolució en què es trobava a mig juny, però fora de termini. Tot i això, el CSD li va donar la raó en estimar que el club era viable econòmicament.