«Si algú es molesta per la meva participació al procés és el seu problema», afirma Pep Guardiola en un vídeo en el marc de la campanya que ha engegat el món de l'esport per donar suport al dret a decidir de Catalunya. El tècnic de Santpedor explica els motius pels quals dóna suport a la iniciativa. "Fins ara mai havia estat tan present. És un reclam del poble", argumenta.

L'entrenador assegura que la independència sempre ha estat la seva opció política, però que això no li ha impedit participar en campionats espanyols ni jugar amb la selecció espanyola. «No vaig jugar a contracor amb Espanya. Hi vaig jugar fent el millor que podia», explica. «Si hi hagués hagut un estat català hagués jugat amb Catalunya perquè nascut a Santpedor», afegeix.

En el vídeo, el tècnic carrega contra el ministre d'Interior Fernàndez-Díaz: «Ja sé que el ministre va dir que vaig jugar a la selecció espanyola per diners. Està una mica equivocat», afirma. Guardiola assegura que respecta qualsevol posició en el debat sobre la independència i reclama que es respecti també la posició dels qui la defensen.

El vídeo s'emmarca en una campanya del món de l'esport, "Guanyarem", que es va fer pública ahir i que compta amb més d'un centenar de suports il·lustres, entre els que destaquen Xavi Hernández, Carles Puyol, Sergio González, Joan Capdevila, Víctor Tomàs, Hristo Stóitxkov, Sarunas Jasikevicius, Víctor Sada, Marc Crosas, Marc Muniesa o Pep Guardiola, entre d'altres.

El president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, va explicar durant la presentació de la campanya que la "majoria" dels esportistes que han donat el seu suport "es qualifiquen com a independentistes i tots reivindiquen el dret a decidir de cara a les eleccions del 27 de setembre". "Alguns esportistes tenen por, per la seva butxaca o perquè els va el somni d'estar en els Jocs Olímpics", ha dit.