L'espanyol Rubén Plaza (Lampre) va guanyar la vintena etapa de la Vuelta a Espanya entre San Lorenzo del Escorial i Cercedilla, de 175 km, en la qual, l'italià Fabio Aru (Astana) es va convertir en el nou líder a la prova.

L'holandès Tom Dumoulin (Giant) es va enfonsar a La Morcuera, víctima de l'estudiada estratègia de l'Astana, i ho va pagar cedint la primera plaça i segurament el triomf final, caient fins a la sisena plaça de la general (va entrar a 7'30'' del primer classificat). Joaquím 'Purito' Rodríguez va poder mantenir la seva plaça al podi i fins i tot escalar una posició en superar a Dumoulin.

Plaza va ser un dels protagonistes d'una llarga escapada presentant-se sol a la meta. Darrera seu van entrar un grup de corredors, entre ells Nairo Quintana i Rafal Majka (a 2'42''). I a 54'' va arribar Fabio Aru, que va aixecar els braços a l'arribada i Purito Rodríguez. Avui, etapa d'homenatge al guanyador pels carrers de Madrid.